tisdag 12 april 2011

Varför verkar livet så orättvist?

Varför verkar livet vara så orättvist? När jag tittar mig runtomkring, så ser jag människor som verkar ha medvind, glädje och lycka rakt över, medan andra gång på gång har motvind, sorg och elände. Det är så sorgligt och tungt att se människor plågas så hårt genom livet. Livet borde vara en plats med glädje, frid och trygghet, för alla människor, inte bara för en del av oss.

Varför är livet så här orättvist? Varför?

4 kommentarer:

  1. Ja..varför det är så kan jag inte svara på. Jag heller.. Men jag brukar försöka tackla livets synbara orättvisa med acceptans, dvs.jag försöker gilla läget. Det är som det är. Vilket inte betyder att det alltid nödvändigt vis behöver vara på samma vis - eller att man inte skall försöka göra något åt det! Nepp! Livet svänger. Upp och ner. För alla. Men visst tycks vissa människor få bära bra mycket mer än andra i detta livet. Det instämmer jag helt i. Fast om jag skulle grubbla för mycket på varför det kan vara så, då skulle jag stundvis drunkna tror jag.. Alltså försöker jag bara acceptera att "så här är det, just nu". Och sen lever hoppet om lättare dagar även inom mig.. : ) Och jag försöker hjälpa till att "bära varandras bördor" så gott jag kan. Dessutom vet jag vid det här laget, att utan allt tufft som jag/vi gått igenom hittills i livet - så hade jag inte varit den jag är idag. Och jag är nu rätt nöjd med min person idag..faktiskt! ; ) Man lär sig massor, kanske allra speciellt av sånt man verkligen aldrig själv skulle valt att gå igenom. Du vet, man formas av livets alla händelser. Både goda och riktigt onda tider sätter spår och man växer som människa.

    Jag kan t.o.m ha svårt för personer som verkar "glida på en räkmacka genom livet"...för de har ibland såååå underliga perspektiv på saker och ting.. De är liksom oprövade av livet. Det krockar i mötet med vissa av dem för mig numera. Det saknas förståelse helt enkelt.

    Å nu är jag GLAD för att jag har fått till länken till din fina sida igen på min blogg! Nu ser jag när du uppdaterar igen - heja! : )

    Hoppas du får en grubbelfri dag idag min vän. Och att solen skiner på dig och familjen din!

    SvaraRadera
  2. Tack min vän, detta behövde jag läsa när du skrev det. Tack för att du finns. Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Mats,

    jag kan inte svara på varför livet är orättvist. Jag har själv upplevt en salig blandning av lycka och olycka. Lycka i karriären där jag på ett banalskal har glidit runt och träffat människor, skapat och haft spännande utmaningar, rest och som en trevlig bieffekt tjänat pengar på kuppen.

    Medans andra saker har raserat som relationer, bostad, hälsa för att nämna ett par.

    Det känns lite fel att säga det, men är livet inte så som man gör det? Vissa saker är utanför ens kontroll. Men mycket kan man faktiskt påverka själv.
    Konsten att göra detta är dock inte helt självklart.

    SvaraRadera
  4. Det är nog inte fel att säga så Stefan, för jag tror att iaf delar av livet är som man gör dem, medan andra delar är utanför ens kontroll.

    Konsten att påverka saker i livet är inte självklar, men jag skulle vilja lära mig den.

    SvaraRadera