tisdag 2 november 2010

"Vad är väl en bal på slottet?" Om att göra vad man mår bra av

Askungens berömda ord ekar i det inre. Hon längtade så efter att gå dit. Det skulle hon faktiskt må bra av. Och till slut kom hon dit också. Visst, Askungen är en saga, men insikten är fullt verklig.

Att t.ex skapa musik mår jag bra av
Vi människor behöver verkligen tid för att då och då göra sådant som vi mår bra av och får energi av, för att klara av resten av livet. Alla har vi nog svåra stunder i livet som tar mycket energi, och den energin behöver fyllas på vid olika tillfällen, för att vi inte ska gå ner oss.

Att t.ex pärla mår min fru bra av
Det är viktigt att vi tar oss tid då och då för att ladda upp batterierna. Det kan man göra med någonting som man tycker om, något som fyller en med energi. Det kan vara allt möjligt som fyller på vår energi: Dans, skapa musik, lyssna på musik, Spa-kur, sova, teckna, gå ut med vänner, tv-kväll med mys, romantisk middag med sin älskling, ta motorcykeln på ett åk, gå hem till någon vän, pärla m.m.

Det viktiga är att du gör något som Du tycker om och får energi av. För om du aldrig gör det, eller gör det alldeles för sällan, så dräneras du, och till slut så har du väldigt svårt att orka igenom vardagen.





Låt dina behov mötas,
så orkar du mer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar