torsdag 21 oktober 2010

Intressant färd till dagis denna snöiga morgon

Det är vackert ute nu när den första snön har kommit. Solen lyser fint på snön och träden har klätt sig i sina vinterkläder.

Fast det är inte lätt att gå ute nu. Ingen plogning är gjord och det enda som går att gå på med en barnvagn är själva vägarna, trottoarerna är inte att tänka på just nu. Dessutom hade det slasket efter bilarna frusit till, så det var knaggligt värre. Det var en intressant resa till lillflickans dagis imorse. Knaggel, knaggel så att säga. Framhjulen ville gå åt alla håll. Och man fick ett styrketräningspass som hette duga. Det är jobbigare än vad man tror att köra en barnvagn i sånt här väglag. Om snöröjningen fortsätter vara dålig så blir det nog till att ta pulkan till dagis istället. Varför är det alltid likadant varje år, att första plogningen aldrig kommer igång som den ska? Sverige borde ju vara ganska förberett tycker man, vi brukar ju få snö och halt när vintern kommer.

Lilltjejan var väldigt nyfiken på snön. När vi kom till dagis så skulle de gå ut direkt och hon gick ut i snön med en gång. Så härligt det såg ut!

Sen gick jag och frugan en liten promenad och trivdes i det sköna vädret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar