fredag 12 november 2010

Älskade barn

Mamma, jag vill
upptäcka världen!
"Älskade lilla barn,
hos mig är du trygg.
Jag finns där för dig för alltid"


Föräldern















Det finns få saker i livet som kan mätas med att ha barn. Att vara förälder är ett privilegium. Tänk att få vara med om att ett litet liv föds in i världen och ta hand om det på sin färd genom livets utveckling. Att få älska, uppfostra, guida och hjälpa det att förstå sig själv och sin omvärld under uppväxten till en vuxen och självständig människa. Det är ett mycket speciellt privilegium.

Vi människor är normalt självcentrerade varelser pga självbevarelsedriften. Nu menar jag inte att vi alla är egoistiska svin, utan att vår livsdrift går ut på allt livs fundamentala inställning: överlevnad.
Men när man blir förälder så förändras det. Helt plötsligt satsar vi allt på att ta hand om det lilla livet som fötts till världen. Föräldrainstinkten tar över. Detta är väldigt vackert, vi lägger ner vårt liv för barnets skull. Vi satsar på barnens överlevnad före vår egen utan att blinka.

Men tyvärr så har detta förändrats sakta. I världen idag så finns det många barn som utsätts för både våld och andra övergrepp inom sin familj, det område i livet som egentligen ska vara barnets trygghetssfär.

Och det ser ut att bara bli värre och värre runtom i världen. Varför?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar